Skip to content

Intrarea Maicii Domnului in Biserica

November 20, 2009

Maine, 21 Noiembrie, Biserica Ortodoxa Romana praznuieste Sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica, cunoscuta in popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Este sarbatoarea in  amintirea zilei in  care,  potrivit traditiei, Sfintii Ioachim si Ana au adus pe fiica lor Maria, in varsta de trei ani, la templu. Ea va ramane la templu pana la varsta de 15 ani, ca una care, inca inainte de zamislire, fusese harazita Domnului, de catre pa­rintii ei.(sursa: www.crestinortodox.ro)

 

Maica Domnului, ea însăsi este Sfântă a sfintilor, Sfântă mai înaltă decât toti sfintii…Noi asa o cinstim pe Maica Domnului,
 ca pe cea mai înaltă dintre toti sfintii, ca pe cea mai aleasă, ca pe ceea ce este unică în lumea aceasta. Dacă ea a fost închipuită de Sfânta Sfintelor, de încăperea aceea din Templul din Ierusalim în care nu putea să intre decât o dată pe an singur arhiereul… atunci este ea însăsi Sfântă a Sfintelor. Biserica  noastră ne-o prezintă ca fiind un “sicriu însufletit”, un chivot: “Ca de un sicriu însufletit,  ca de un chivot însufletit al lui Dumnezeu, nicicum să nu se atingă mâna necredinciosilor, iar buzele credinciosilor, fără tăcere glasul îngerului strigând, cu bucurie să zică:  «Bucură-te, cea plină de dar, Domnul este cu tine!»”. Parintele Teofil Paraian(sursa:
www.nistea.com)

Mai jos, puteti asculta fragmente din Paraclisul Maicii Domnului

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: