Skip to content

Prilej de bucurie cu ocazia Sfantului Nicolae

December 6, 2009

Biserica romaneasca din Glasgow s-a bucurat de ziua Sfantului Nicolae de o prezenta impresionanta de credinciosi, veniti cu mic cu mare din principalele orase ale Scotiei pentru a asista la concertul de colinde organizat de parintele paroh Marcel Oprisan. Biserica Scotiei, cea care gazduieste biserica romaneasca din Glasgow, si-a aratat din nou bunavointa punand la dispozitie biserica mare din Shettleston grupurilor de colindatori din Glasgow si Aberdeen.

Au fost interpretate colinde din repertoriul traditional romanesc, colinde bizantine si nu in ultimul rand colinde in limba engleza. Bucuria noastra a fost cu atat mai mare cu cat la eveniment au participat membri ai Bisericii Scotiei in frunte cu rev. Adah Younger si parintele  Raphael  Pavouris din Edinburgh insotit de credinciosi ai comunitatilor grecesti din Edinburgh si Glasgow.

Desi au trecut cateva ore bune de la incheierea concertului, trebuie sa marturisesc ca inca pastrez vie bucuria la care am luat parte. Am ramas in mod special cu amintirea unui grup mic si inimos din Aberdeen, condus de  doamna Lucia Stoica, care a demonstrat ca prin munca si abnegatie, manate de o sincera dragoste fata de Hristos se pot realiza lucruri marete. Spun aceasta ca urmare a faptului ca majoritatea colindelor prezentate de acest grup au fost interpretate pe doua voci intr-o maniera profesionista. Pe aceasta cale felicit grupul din Aberdeen si totodata invit pe toti cei care din diverse motive nu au fost prezenti astazi sa nu rateze concertul ce va avea loc sambata viitoare, 12 Decembrie in Aberdeen.

N.V.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: