Skip to content

Programul liturgic al Pr. Marcel Oprisan in perioada Sf.Pasti, 2011

April 15, 2011

Avand in vedere ca mai sunt cateva zile pana la sarbatorea Sf. Invieri si foarte multi dintre dvs doresc sa se spovedeasca si sa se impartaseasca in aceasta perioada, va prezentam mai jos programul liturgic al Pr. Marcel.

 Sambata, 16 Aprilie, Glasgow, ora 19.00– Vecernie. Pr Marcel va spovedi pe cei care doresc sa se impartaseasca in Duminica Floriilor.

Duminica Floriilor, 17 Aprilie, Glasgow 

9am-10.30am-Spovedanie

10.30- Sf Liturghie

Cu aceasta ocazie, uram, tuturor celor care poarta nume de flori, un calduros “La multi ani”.

Totodata, facem apel la cei care ne pot sprijini financiar pentru a cumpara florile necesare impodobirii icoanelor de Slujba Invierii. Cei care doresc sa contribuie cu un mic ajutor o pot face atat dupa terminarea slujbei cat si direct in contul parohiei (detalii pe website-ul bisericii).

Dupa terminarea Sf. Liturghii va avea loc si o scurta repetitie pentru Slujbele de Prohod si Inviere. 

Luni, 18 Aprilie, Dumfries, 17.00 – Denie si Sf. Liturghie a Darurilor mai inainte Sfintite + Spovedanie.

Marti, 19 Aprilie, Pitlochry, 18.00 – Denie + Spovedanie.

Miercuri, 20 aprilie, Edinburgh, 18.30– Sf Maslu la biserica greaca. Pr. Marcel va spovedi atat inainte(18.00) cat si dupa oficierea Sf. Maslu.

Joi, 21 Aprilie, Glasgow, 18.00 – Denia celor 12 Evanghelii si scoaterea Sf Cruci.

Vineri, 22 Aprilie, Glasgow, 17.30– Scoaterea Sf Aer in cadrul Vecerniei urmata de Slujba Prohodului incepand cu 18.15. Dupa terminarea slujbei vor fi impodobite icoanele cu flori pentru slujba de Inviere si rugam pe cei care doresc sa ne ajute sa ramana o jumatate de ora la sfarsitul slujbei pentru a avea biserica pregatita de marea sarbatoare a Invierii.

Sambata, 23 Aprilie, Glasgow

10.30- Sf. Liturghie + Spovedit

23.30- Slujba Invierii. Cei care doresc sa se spovedeasca il gasesc pe Pr. Marcel in biserica incpepand cu ora 22.00. Amintim, ca Pr. Marcel asteapta la spovedit atat pe cei care au postit cat si pe cei care din motive binecuvantate nu au reusit sa faca acest lucru. Ca si crestini ortodocsi avem datoria sa ne spovedim si sa ne impartasim cat mai des, dar mai ales in perioada Sf. Pasti, cand insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos S-a jertfit si a inviat pentru mantuirea noastra.

Slujba Invierii se va termina in jurul orei 2.30 si va fi urmata de traditionala sfintire a bucatelor pregatite pentru masa de Pasti. Asa cum probabil v-ati obisnuit din anii precedenti Pr. Marcel va sfinti imediat dupa terminarea Sf.Liturghii cosurile cu bucate aduse de catre credinciosi.

Duminica, 24 Aprilie, Glasgow, 12.00 – Slujba Invierii a Doua, in cadrul careia se citeste Sf. Evanghelie in diferite limbi straine. Cei care nu vor rezista pana la terminarea Sf.Liturghii din noaptea precedenta si doresc sa le fie sfintite bucatele pentru masa de Pasti pot aduce cosurile in aceasta zi.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: