Skip to content

Duminica romaneasca la Glasgow

August 16, 2011

Duminica, 14 August, in ajunul Adormirii Maicii Domnului, comunitatea romaneasca din Scotia s-a bucurat de o zi a portilor deschise, organizata in Biserica din Shettleston. Evenimentul a fost organizat de catre Fundatia “Biserica Ortodoxa Romana din Scotia”, in colaborare cu Biroul Consular din Edinburgh, Societatea Romanilor din Scotia(ScotRo), precum si a grupurilor “Romani in Glasgow” si “Romani in Edinburgh”. Din program au facut parte doua prezentari, redactate de d-l Ciprian Nistor, in care au fost derulate imagini cu cele mai reprezentative obiective turistice din tara noastra si o parte din bisericile si manastirile incluse in Patrimoniul UNESCO. Atat romanii cat si scotienii prezenti la eveniment, au avut de asemenea prilejul de a admira unicitatea si frumusetea costumelor noastre populare, purtate cu mandrie de reprezentati din diferite zone geografice ale Romaniei. Principala atractie a reprezentat-o momentul artistic ai carui protagonisti au fost d-l Razvan Luculescu (orga), d-l George Talmaciu (oboi) si d-l Lazar Ometita (vioara) care au interpretat arii de Shubert, Marcello, Albinoni precum si piese din repertoriul folcloric romanesc.

Din partea Ambasadorului Romaniei la Londra, dr. Ion Jinga, un mesaj de felicitare pentru organizarea acestui eveniment a fost transmis prin intermediul dr. Mihai Delcea, seful Biorului consular din Edinburgh.

In interventia sa, Pr. Marcel Oprisan a multumit liderului Bisericii din Shettleston, ce apartine Church of Scotland, Adah Younger, pentru tot sprijinul acordat comunitatii romanesti din Glasgow si Ambasadei Romaniei la Londra-Biroului consular din Edinburgh pentru sprijinirea constanta a activitatilor religioase si culturale din Scotia.


Nelu Vasilica

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: