Skip to content

Vizita IPS Iosif la parohia din Glasgow

April 27, 2012

În zilele de sâmbătă, 28aprilie, și duminică, 29 aprilie, vom avea cinstea și bucuria de a-l primi în mijlocul nostru, în biserica românească din Glasgow, pe Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale. Sâmbătă seara, Părintele Mitropolit va sluji vecernia cu litie, la ora 18:00 în biserica dinGlasgow, împărtășind credincioșilor prezenți un cuvânt arhieresc de învățătură.

A doua zi, duminică, începând cu ora 9.30, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit, înconjurat de un întreg sobor de preoți și diaconi din Marea Britanie, va oficia Sfânta Liturghie. Cu aceastăbinecuvântată ocazie, vom împărtăși împreună și bucuria botezului nou-născutei Anastasia,darul lui Dumnezeu în zilele luminate ale Sfintelor Paști pentru familia părintelui paroh Marcel Oprișan.

Evenimentul liturgic va fiurmat de o agapă frățească, precum și un spectacol de muzică și poezie, cu tema”Flori de primavara” susținut de copiii și tinerii parohiei Glasgow, cu participarea excepțională a grupului de „bagpipers” din parohiascoțiană care găzduiește biserica românească. La liturghia arhierească deduminică și-au anunțat participarea oaspeți de seamă și prieteni ai Bisericii noastre, atât români, cât și scoțieni: ES Domnul dr. Ion Jinga, Ambasadorul României în Regatul Unit, Domnul Mihai Delcea, consulul României la Edinburgh,reprezentanti ai autoritatilor din Edinburgh, Glasgow cat si din Romania.

Vă invităm să fiți alături de noi, în zilele de sâmbătă și duminică, la această sărbătoare de primăvară abisericii românești din Glasgow, în lumina lui Hristos cel înviat din morți, sub binecuvântarea Părintelui și Arhipăstorului nostru.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: